CHUTĚ EGYPTA

 
12
149112149

Stránka 1 z 2 - 20 položek celkem

Koriandr celý foto
KORIANDR CELÝ
Kód: 417
Koriandr je koření, která má silnou ořechovou vůní a jeho chuť je nasládlá a pikantní. Koriandr tvoří hlavní složku velice známé směsi "kari". Koriandr se hodí do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Zdravotní účinky: Podporuje tvorbu žaludečních šťáv a působí příznivě na trávení. Koriandrový čaj pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti a nadýmání. Obklady z koriandru jsou dobré při revmatických bolestech kloubů.
12 Kč
Skladem
   
ROZMARÝN
Kód: 506
12 Kč
Skladem
   
Ibišek květ
IBIŠKOVÝ KVĚT
Kód: 73
Značka: Aref herbs and oils
Ibišek je pojmenovaný podle egyptského posvátného ptáka ibise, který byl ztělesněním boha Thovta. Egyptsky se jmenuje hib a v řečtině se užívá slovo ibis. Z ibišku se připravují studené nebo teplé nápoje (v Egyptě známý jako karkadé) nebo také sirupy, které obsahují velké množství minerálů a vitamínů, včetně vitamínu C. Čaj z ibišku má antioxidační, dezinfekční a protizánětlivé účinky, snižuje pocení, zamezuje ukládání tuku v tepnách, pomáhá redukovat nadváhu či stimuluje paměť. 
13 Kč
Skladem
   
Heřmánek drcený foto
HEŘMÁNEK
Kód: 419
Značka: Aref herbs and oils
14 Kč
Skladem
   
Novinka
Citronová tráva foto
CITRONOVÁ TRÁVA
Kód: 75
Značka: Aref herbs and oils
15 Kč
Skladem
   
FENYKL CELÝ
Kód: 494
15 Kč
Skladem
   
Šalvěj lékařská foto 2
ŠALVĚJ LÉKAŘSKÁ
Kód: 418
Značka: Aref herbs and oils
Šalvěj lékařská se běžně využívala už ve starověké Persii, v Číně nebo v Egyptě. Své využití nachází nejen v lidovém léčitelství, ale také v naší kuchyni, kde se dá použít při přípravě mnoha různých pokrmů.
15 Kč
Skladem
   
TYMIÁN DRCENÝ
Kód: 488
15 Kč
Skladem
   
16 Kč
Skladem
   
Černý kmín foto
ČERNÝ KMÍN - ČERNUCHA SETÁ
Kód: 84
Značka: Aref herbs and oils
Černucha setá je u nás možná trochu méně známá, ale jako všelék ji používali již staří Egypťané za dob faraona Tutanchamona. Celá nebo čerstvě pomletá zrna, nazývaná rovněž černý kmín nebo královský kmín, se používají jako aromatické koření. Jejich ovocná a lehce pálivá vůně zpestří tradiční chléb, stejně jako chuť jemného pečiva. Černucha oživí také saláty, omáčky nebo zeleninová jídla. Dodá osobitosti rýži nebo těstovinám a nenuceně rovněž vklouzne do marinád. V Bengálsku slouží černucha k dochucení rybích jídel.
16 Kč
Skladem
   
16 Kč
Skladem
   
MÁTA PEPRNÁ
Kód: 74
16 Kč
Skladem
   

Stránka 1 z 2 - 20 položek celkem