JEDNODRUHOVÉ KOŘENÍ

 
11
1411114

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Koriandr celý foto
KORIANDR CELÝ
Kód: 417
Koriandr je koření, která má  silnou ořechovou vůní a jeho chuť je nasládlá a pikantní. Koriandr tvoří hlavní složku velice známé směsi "kari". Koriandr se hodí do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Zdravotní účinky:  Podporuje tvorbu žaludečních šťáv a působí příznivě na trávení. Koriandrový čaj pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti a nadýmání. Obklady z koriandru jsou dobré při revmatických bolestech kloubů.
12 Kč
Skladem
   
Černý kmín foto
ČERNÝ KMÍN - ČERNUCHA SETÁ
Kód: 84
Značka: Aref herbs and oils
Černucha setá je u nás možná trochu méně známá, ale jako všelék ji používali již staří Egypťané za dob faraona Tutanchamona. Celá nebo čerstvě pomletá zrna, nazývaná rovněž  černý kmín  nebo  královský kmín , se používají jako  aromatické koření . Jejich ovocná a lehce pálivá vůně zpestří tradiční  chléb , stejně jako chuť jemného  pečiva . Černucha oživí také  saláty, omáčky  nebo  zeleninová jídla . Dodá osobitosti  rýži  nebo  těstovinám  a nenuceně rovněž vklouzne do  marinád . V Bengálsku slouží černucha k dochucení  rybích jídel .
12 Kč
Skladem
   
Anýz celý foto
ANÝZ CELÝ
Kód: 90
Značka: Aref herbs and oils
Anýz je jedno z nejdéle známých koření, jehož původ je v Egyptě. Používá se hodně v indické kuchyni k ochucení mas, polévek a omáček. Jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici, které se od něj ale lehce liší. Je jedno z mála koření, které tlumí bolesti. Dále podporuje vykašlávání a odstraňuje žaludeční nevolnosti a nadýmání. Obsažená silice zvyšuje vylučování trávicích enzymů, což má vliv na celou škálu trávicích potíží. Výborný je také jako doplněk při střevních chřipkách, protože tlumí zvracení.
14 Kč
Skladem
   

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem