JEDNODRUHOVÉ KOŘENÍ

 
18
2111821

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Anýz celý foto
ANÝZ CELÝ
Kód: 90
Značka: Aref herbs and oils
Anýz je jedno z nejdéle známých koření, jehož původ je v Egyptě. Používá se hodně v indické kuchyni k ochucení mas, polévek a omáček. Jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici, které se od něj ale lehce liší. Je jedno z mála koření, které tlumí bolesti. Dále podporuje vykašlávání a odstraňuje žaludeční nevolnosti a nadýmání. Obsažená silice zvyšuje vylučování trávicích enzymů, což má vliv na celou škálu trávicích potíží. Výborný je také jako doplněk při střevních chřipkách, protože tlumí zvracení.
17 Kč
Skladem
   
Koriandr celý foto
KORIANDR CELÝ
Kód: 417
Koriandr je koření, která má  silnou ořechovou vůní a jeho chuť je nasládlá a pikantní. Koriandr tvoří hlavní složku velice známé směsi "kari". Koriandr se hodí do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Zdravotní účinky:  Podporuje tvorbu žaludečních šťáv a působí příznivě na trávení. Koriandrový čaj pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti a nadýmání. Obklady z koriandru jsou dobré při revmatických bolestech kloubů.
17 Kč
Skladem
   
Černý kmín foto
ČERNÝ KMÍN - ČERNUCHA SETÁ
Kód: 84
Značka: Aref herbs and oils
Černucha setá je u nás možná trochu méně známá, ale jako všelék ji používali již staří Egypťané za dob faraona Tutanchamona. Celá nebo čerstvě pomletá zrna, nazývaná rovněž  černý kmín  nebo  královský kmín , se používají jako  aromatické koření . Jejich ovocná a lehce pálivá vůně zpestří tradiční  chléb , stejně jako chuť jemného  pečiva . Černucha oživí také  saláty, omáčky  nebo  zeleninová jídla . Dodá osobitosti  rýži  nebo  těstovinám  a nenuceně rovněž vklouzne do  marinád . V Bengálsku slouží černucha k dochucení  rybích jídel .
21 Kč
Skladem
   

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem